Társasház, közös képviselő, számvizsgáló bizottság, SZMSZ, közös költség

https://www.karosultak.hu/

Hogyan tud egy közös képviselő lelépni egy társasház összes megtakarított pénzével? És ezt vajon hogyan akadályozhatja meg a lakóközösség vagy a számvizsgáló bizottság tagjai?
Mivel általában egy társasházban a lakók nem ellenőrzik, hogy a közös képviselő miként és mire költi a lakóközösség pénzét, így a közös képviselő részéről egyaránt előfordulhat túlszámlázás, sikkasztás, vagy egy adott munkára nem a megfelelő kivitelező kiválasztása is.
Azoknak ajánlom az alábbi könyveket, akik nem törődnek bele, hogy átverjék és megkárosítsák őket, ezért véget akarnak vetni az esetleges lenyúlásoknak – de még nem tudják, hogyan tehetnék ezt meg.
I. Minden lakástulajdonos figyelmébe ajánljuk a társasházi tulajdonosok számára írt kézikönyvet, amely a bajba került társasházi lakóknak közérthető módon mutatja be a lehetséges problémákat és azok megoldásait. E-könyv formában is kapható, megtudhatja belőle, hogy:
- mik a lakók jogai, és hogyan érvényesítsék azokat,
- hogyan végezhetnek a tulajdonosok átvilágítást a társasház bevételeiről és kiadásairól,
- hogyan számoltatható el a közös képviselő,
- hogyan váltsa le egy lakóközösség a közös képviselőt, ha betelik a pohár,
- hová és milyen módon fordulhat jogorvoslatért úgy, hogy annak eredménye is legyen - abban az esetben, amikor már nem marad egyéb lehetőség, mint a közös képviselő feljelentése.
II. Számvizsgáló Bizottsági tagnak lenni felelősség, amit egyesek nem vesznek eléggé komolyan, vagy nem tudatosul bennük a saját felelősségük és a feladataikról sincs tudomásuk. A Számvizsgáló Bizottság tagjainak szóló könyv a társasházi törvénynek a számvizsgáló bizottság tagjaira vonatkozó rendelkezéseit magyarázza el közérthetően: azok jogait, kötelezettségeit, valamint a rájuk vonatkozó rendelkezéseket konkrét, életszerű példákkal szemléltetve.
1. A közös képviselőnek a számviteli szabályok értelmében kötelessége minden évben beszámolót, mérleget és költségvetési javaslatot készítenie. Sajnos a tulajdonosok a beszámolót sokszor olvasás nélkül kidobják, pedig alapos átnézésével könnyen gyanút foghatnának, amennyiben nem optimálisan lettek elköltve a lakóközösség pénzei. 2. A számvizsgáló bizottság feladata ellenőrizni a közös képviselőt, és észrevenni annak turpisságait. A SZB tagjainak kötelessége az éves beszámoló, a számlák, bankszámlakivonatok, pénztárbizonylatok és a házipénztár ellenőrzése egyaránt. Amennyiben ennek a feladatuknak nem tesznek eleget, fordulhat elő sikkasztás, pénzlenyúlás. 3. Évente legalább egyszer kötelező közgyűlést tartani. Ez még a vírushelyzetre való hivatkozással sem maradhat el, de gyanús, amikor a tulajdonosk számára nem megfelelő időpontra hirdetik meg. Minden tulajdonos saját érdeke (bármennyire is nyűgnek érzi), hogy ezen részt vegyen és a saját érdekeit kifejezve szavazzon. 4. A felújítási munkák előtt a számvizsgáló bizottság tagjainak ragaszkodni kell ahhoz, hogy a közös képviselő mindig három kivitelezőtől kérjen árajánlatot. Ezek híján könnyen olyan haver kaphatja a megbízást, aki a túlárazott munkadíj egy részét visszacsúsztatja a házmester zsebébe.
III. Végül tekintsük át a társasházi SZMSZ tartalmát. Az egyik leggyakoribb hiba, amikor az SZMSZ mindössze a társasházi törvény idézése és nem tér ki a társasházi törvényben nem szabályozott kérdésekre. Ilyen téma pl. a költségek felosztásának, viselésének részletezése, a határozathozatalok szabályozása, a felújítási és üzemelési költség költségnemenkénti felosztásának meghatározása, illetve a felújítási alap képzésének és legfőképp annak felhasználási módjának szabályozása is.
Az SZMSZ második fontos témaköre a közös költséget nem fizetők elleni intézkedések szabályozása, és a rájuk ható nyomásgyakorló eszközök kidolgozása, mint pl. a közműszolgáltatások lehetséges korlátozása. Ugyanis az adósok előbb-utóbb mindenképp fizetnek, ha közvetlenül megtapasztalják a közműszolgáltatások hiányát. Ezért érdemes kidolgozni a tartozások rendezésének peren kívüli megállapodási formáját is, hiszen ez minden esetben olcsóbb és gyorsabb megoldást jelent, mint egy pereskedés.
IV. Amikor minden egyeztetés sikertelen, egy lakóközösségben eljöhet az a helyzet, hogy a problémák megoldására csak a közös képviselő minél gyorsabb leváltása és új képviselő megválasztása jelenti a megoldást. Ezt közgyűlési napirendi pontként kell meghirdetni, és az erről szavazó közgyűlést is a közös képviselőnek kell összehívnia. A törvény szerint viszont a tulajdonosok 10 százalékának (ez az arány a tulajdoni hányadra vonatkozik!) kezdeményezésére ezt meg kell tennie.

Kategória: Ingatlan -> Ingatlan kezelés

Ácsmunkák, tetőfedésAlbérlet, kiadó ingatlanBurkolásÉpítőanyag kereskedelemÉpítőiparÉpítőipari kivitelezésÉpítőipari tervezésÉpületenergetikaÉpületgépészetFűtésHőszigetelésIngatlan adatbázisokIngatlan befektetésIngatlan hírekIngatlan információkIngatlanhasznosításIngatlanközvetítésIngatlanközvetítés BudapestIngatlanközvetítés vidékenIngatlanos képzésIpari ingatlanIroda, üzlethelyiségKéményKészházak, gyorsházakKülföldi ingatlanLakásfelújításLuxusingatlanNapenergia, napelemNyílászáróÚj építésű ingatlanok