Ékszíjak a Capribelttől (több, mint 25 éve a piacon)

http://www.capribelt.hu/termekek/ekszijak/

A szíjhajtásoknál alkalmazott laposszíjnál hatékonyabb energiaátvitelt tesz lehetővé a trapéz keresztmetszetű ékszíj, amelyet keskenyebbik oldalával a tengely felé kell felszerelni.
Az ékszíj megnöveli a tárcsa és a szíj közötti súrlódási erőt, így ugyanakkora tengelyterhelés mellett nagyobb hajtóerő érhető el. Ékszíj hajtás esetén biztosítani kell, hogy állítható legyen a szíjfeszítés (a tengelytáv eltolásával vagy ékszíj feszítő tárcsa alkalmazásával).
Napjainkban ez a leggyakrabban alkalmazott szíjhajtás; a gépkocsiknál és mezőgazdasági gépek nagy részénél is ékszíj biztosítja a meghajtást.

Forgalmazott termékeink:
-Klasszikus profilú burkolt ékszíj
-Klasszikus profilú fogazott ékszíj
-Keskeny profilú burkolt ékszíj
-Keskeny profilú fogazott ékszíj
-Normál profilú átlapolt ékszíj
-Keskeny profilú átlapolt ékszíj
-Amerikai szabványú átlapolt ékszíj
-Hatszögletű ékszíj

Kategória: Autó, motor, jármű -> Autó alkatrész

AutóAutó biztosításAutó dekorációAutó hirdetésAutó lopásvédelemAutó tuningAutóbontóAutófényezésAutógumi, gumiabroncsAutóhifiAutókölcsönzésAutómentésAutópályaAutós kiegészítőAutósboltAutósportAutószerelésBenzinkút, üzemanyagEredetiségvizsgálatForma1Hajó, csónakHaszongépjárműJárművekJogosítvány BudapestenJogosítvány vidékenKerékpár boltKerékpár hirdetésKerékpár magazinKerékpár, bicikliKözlekedésLégijárműMárkakereskedés, márkaszervizMotorMotor boltMotor hirdetésMotorkölcsönzésMotorsportRadardetektor, lézerblokkolóRaliRobogóTaxi, személyszállításTérkép, navigációTömegközlekedésVasút, vonat