A szuper zeller!

http://www.enportal.hu/a-szuper-zeller.html

A diétázók kedvence. Mi az? Hát a zeller. Kevesen használják már a háztartásokban pedig a zellernek mint más hasonló zöldségnek rengeteg jótékony hatása van a szervezetünkre.

A zellerről

A zellernek mivel kalóriatartalma igen alacsony ezért remekül illik a fogyókúrázók étrendjébe. Tartalmaz A, B, C-vitamint, nyomelemeket rendkívül sok benne a rost valamint nagy mennyiségben káliumot, kálciumot, vasat és magnéziumot tartalmaz. Nézzük milyen egyszerű de nagyszerű fogyókúrás zelleres finomságot készíthetünk belőle.


Zellerszeletek zabpehelybundában


Hozzávalók:

2 zellergumó
2 tojás
200 g zabpehely
2 ek. bármely aprított fűszernövény
30 g liszt

bors


Hámozzuk meg a zellert és vágjuk vékonyabb szeletekre. Főzzük kb. 4 percig forrásban lévő sós vízben. Ha kész vegyük ki a lábosból és szorjuk meg ízlés szerint sóval és borssal.


Egy tányérban verjünk fel a 3 tojást. Készítsünk elő egy második tányérba lisztet és egy harmadik tányérban pedig a zellert amit keverjünk össze a fűszernövényekkel.


Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben. A zellereket először a lisztben ezt követően a tojásban majd végül a fűszeres zabpehelyben forgassuk meg. Süssük ropogós aranybarnára. Kiváló köret hozzá valamilyen joghurtos szósz.

Jó étvágyat!

Kategória: Étel-ital -> Recept

Bor, borászatÉdesség, cukrászdaÉlelmiszer házhozszállításÉtel, élelmiszerÉtelrendelésÉtterem, vendéglőFőzőiskolaIpari konyhatechnológiaItalItal webáruházKávé, kávézóKocsmaKoktélPálinkaPizza, pizzériaSörSütés-főzés kellékTea, teázóTömény italVendéglátóhely keresőVíz, ásványvíz