Lenmag, a vitaminbomba!

http://www.enportal.hu/lenmag-a-vitaminbomba.html

Bizonyára már sokat hallottunk a lenmagról mint a diéta elengedhetetlen velejáró kiegészítőjéről. De vajon tudjuk e, hogy a lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajokat és fogyasztásával számos betegség kockázata megelőzhető.

Vitaminokban gazdag:

Amire a szervezetnek szüksége lehet azt a lenmag tartalmazza. Ezzel a tulajdonságával ez egyik legértékesebb táplálékunkká vált. Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagymennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, klórt, mangánt, szilíciumot, rezet, fluort, alumíniumot, nikkelt, kobaltot, jódot, krómot stb.


Jótékony hatása:

A lenmag a legjobb növényi forrása az Omega 3 és Omega 6 zsírsavaknak, amelyek elengedhetetlenek a szív normális működéséhez, felelnek a csontok egészségéért, a vérnyomás kordában tartásáért felelősek fehérjetartalmuknak köszönhetően kifejezett vércukorszint-ingadozást sem idéznek elő, hatnak a vérerek működésére, megakadályozva azok eldugulását az agyban és a vesékben.


Fogyasztása:

A lenmag őrölve vagy megrágva tudja kifejteni legjobban jótékony hatását, ezt tartsuk szem előtt. Túlzott mennyiségben való fogyasztása hashajtó hatású lehet, így mértékkel fogyasszuk. Elegendő mindössze napi egy-két evőkanál.

Érdekesség:

Amit talán nem sokan tudnak a lenmag alkalmazható a tojás pótlására. Panírozáshoz,palacsintához, sütemények tésztájába vagy fasírthoz adva egyaránt alkalmazható. Méghozzá úgy, ha 1 evőkanálnyi lenmagot összekeverünk 3 evőkanál vízzel majd ezeket összetúrmixoljuk. Ez kitesz egy tojást.

Kategória: Egészség, betegség -> Egészséges táplálkozás

AllergiaBetegápolás, gondozásBetegségBőrbetegségekCsontkovácsCukorbetegségDaganat, rákDepresszióDietetikaEgészségEgészség, életmód magazinFogászat, fogorvosFogyatékkal élőkFogyókúra, diétaFüggőségFülgyertyaGerincbetegségGyermekbetegségGyógyászati eszközökGyógynövényGyógyszerGyógytorna, gyógymasszázsHomeopátiaKlinika, kórházMéregtelenítésNemibetegségNőgyógyászat, női egészségOrvosPszichológia, személyiségSzem, látásSzív és érrendszerTáplálkozásTermészetgyógyászatUrológia, férfi egészségVegetariánusVírus, fertőzésVitamin, étrendkiegészítő