Hogyan működnek a kereskedelmi bankok?

http://bankokmukodese.com/

Sokak számára érdekes és közkedvelt témává vált, hogy hogyan is működnek a kereskedelmi bankok és hogyan képesek a számlapénzeket felsokszorozni. Számtalan információ kering az interneten e témával kapcsolatban, melyek a legtöbb esetben téves megfogalmazásban kerültek a téma iránt igazán érdeklődők elé. Ezekből a téves megfogalmazásokból hibás következtetések születtek, melyek számtalan weboldalon megtalálhatóak, és előfordul, hogy ezeket különböző előadásokon szakértők el is mondják nekünk.
A bankokmukodese.com azért jött létre, hogy mindenki számára egyértelművé és érthetővé tegye hogyan működnek a bankok. Hogyan képesek az ügyfeleik, ezek közül is a betéteseik segítségével felsokszorozni a számlapénzeket és meddig.
Mindemellett tájékoztatást kaphatunk arról, hogy mit is jelent a kamatmarzs, a szavatoló tőke, a tőke megfelelési mutató, vagy más néven tőke megfelelési ráta. Mi a basel, mit jelent a kettős könyvelés, vagy arról hogy a bankok hogyan számolják ki a betéti kamatokat.

Kategória: Üzlet, pénz, vásárlás, állás -> Bank

Állás, munkaÁllás, munkaerő magazinApróhirdetésÁrösszehasonlítókÁruház, pláza, nagykereskedésAukcióAutóhitelBefektetésBehajtásBiztosításCég, vállalkozás, cégalapításCégadatbázis, cégkeresőCsomagküldés, futárDiákmunkaÉrtékbecslésFénymásolás, nyomtatásFogyasztóvédelemForexGazdasági portálHitel, kölcsönIrodabútorIrodai, üzleti szoftverekIrodaszer, irodafelszerelésKereskedelem, vásárlásKönyvelés, adózásKülföldi állás, munkaLakáshitelMarketingMunkaruhaMunkavédelemOnline álláskeresésOtthoni munkaPályázatPénzügyi, üzleti tanácsadásReklámajándékReklámdekoráció, kirakatTanácsok állás témábanTőzsdeÜzlet, iparÜzletberendezésÜzleti hírekZálog, zálogház