Horvátország

http://utazona.hu/cimkek/horvatorszag

Nekünk, magyaroknak, a horvát Adria mindig fontos úti célunk volt. A 90-es évek előtt Bulgária mellett a jugó tenger volt a nyaralás netovábbja. Családok ezrei gyűjtögettek éveken át, hogy eljussanak egy-egy hétre az Isztria-félszigetre, vagy más horvát tengerpartokra. Később, a megnyíló határok és a gyorsan bővülő utazási kínálat mellett is kitüntetett célpontunk maradt Horvátország, hiszen autóval is könnyen elérhető távolságban, elfogadható szállás árakkal várja a turistákat. A legutóbbi években érkező gazdasági nehézségek, a háztartások növekvő terhei mellett a horvát tenger népszerűsége e tényezők miatt csak tovább nőtt. Viszonylag kedvező költségei miatt alternatívát nyújt a drágább, távolabbi repülős nyaralásokkal szemben.
De Horvátország minden más körülménytől eltekintve is gyönyörű. Aki egyszer látta csipkés partvonalát, rengeteg szigetét, mediterrán hangulatú városkáit, vagy éppen Dalmácia tengerbe zuhanó hegytetőit, garantáltan visszavágyik! Horvátországra nem elég egy hét. Ide újra és újra el kell jönni, hiszen annyi felfedezni, megízlelni való élményt tartogat: a vár és a kilátás Dubrovnikban, a Neretva-völgye narancsligeteivel, Makarska strandja, Omis a kis hegyi folyóval, Split kikötője, Trogir UNESCO világörökséget képező belvárosa, Zadar, vagy északabbra Pula, Porec, Rovinj, a szigetekről nem is beszélve, mint Rab, Krk, Vis, Cres, mind adriai gyöngyszemek. Érdemes sorra felkeresni őket, és pár napra tábort ütni helybeli apartmanokban, hogy megérezhessük a horvát ritmust, a tengeri levegőt, a remek ételeket, és kiváló borokat, és persze a sok mesés strandot.
Az Utazóna.hu ezekhez az élményekhez azzal járul hozzá, hogy a legmegbízhatóbb utazási irodák horvát szálláskínálatát gyűjti egybe. Kínálatunkban folyamatosan több száz apartman, szálloda, kemping és mindenféle szálláshely található, rendszeres last minute akciókkal kiegészítve. Akár egyénileg, akár buszos társasúton kívánja felfedezni a horvát Adriát, tekintse át kínálatunkat, melyben már 20-30 EUR/éjszaka ártól találhatók tengerparti apartmanok! Részletes keresőnkkel pillanatok alatt megtalálja az Önt leginkább érdeklő utazást, régió, ellátás, szálláshely, indulási dátum alapján is!

Kategória: Utazás, turizmus -> Horvátország turizmus

Apartman, vendégházAusztria turizmusBalatoni turizmusBorturizmusErdély, Románia turizmusFalusi turizmusFertőtó turizmusHévíz turizmusHotel, szállodaKastélyszállóKempingKirándulás, táborLégitársaságLégitaxiLovasturizmusRepülőjegyRepülőtéri transzferSíutakSzállásSzlovákia turizmusTérkép, navigációTisza-tó turizmusTurisztikai látnivalókUtazás, üdülésUtazási beszámolókUtazási blogUtazási irodákUtazási tanácsokÚtitárs keresőVelencei tó turizmusVízitúraWellness, spa